Presenttips           

Blommogram - skicka blommor till någon du tycker om

Blommor är den ultimata kärlekspresenten. Framförallt tjejer och kvinnor tycker om att få blommor. Det är ett trevligt sätt att visa uppskattning. Det är en bra present för dem som redan har allt. Det är också bra om du inte känner personen, du ska uppvakta, så väl. En blomma uppskattas av de flesta, oavsett ålder, kön och personlighet. Det finns många olika blommor, buketter och arrangemang att välja bland. Det finns allt ifrån romantiska rosor, till häftiga kaktusar och palmer. Du hittar alltså lätt en blomma eller växt som passar just den du tänker ge gåvan till.


>> Skicka blommor med Euroflorist.se


Blombud eller blommogram är något som har funnits ganska länge. Det innebär att du kan ringa och beställa en bukett blommor för leverans till en person. Då komponerar blomsteraffären ihop en bukett i önskad prisklass och levererar buketten. Det kostar en slant extra, men är ett bra sätt att visa uppskattning även till någon som bor längre bort. Du får också gärna diktera ett kort som personalen skriver och skickar med blommorna. Idag finns även möjligheten att beställa blommor via Internet. Där kan du välja mellan olika slags buketter och arrangemang i olika prisklasser. Bara att beställa och betala med kontokortet och sedan levereras blommorna till din vän redan samma dag som beställningen, eller när du tycker att det är lämpligt med leveransen.


Förr hävdade man att blommor kunde tala. Inte själva blommorna kanske, men man menade att man kunde säga ett budskap med hjälp av blommorna, genom att tänka på vilka slags blommor man valde, vilken färg de hade samt hur många blommor man gav bort. Det kunde betyda allt från vänskap till frieri. Blomsterspråket användes redan av de gamla grekerna, fast då var det med örter de kommunicerade. Det sägs även att blomsterspråket användes flitigt i Orientens harem. Kvinnorna fick inte ha någon kontakt med omvärlden och därför kommunicerade de med hjälp av blommor istället. Idag används knappt blomsterspråket alls, men det kan ändå vara roligt att veta betydelsen i de blommor du får eller ger bort. En blomma säger mer än tusen ord…

Blommans färg betyder:

Rosa - Jag är förälskad och trogen.
Röda - Jag längtar efter dig.
Orange - Jag är din vän.
Mörkröda - Jag väntar på dig.
Lila - Jag önskar dig all lycka.
Blå - Jag är dig trogen intill döden.
Gula - Du är solen i mitt liv.
Vita - Jag tror på din ärlighet och oskuld.
Bukett: Röda/Vita/Blå Detta är ett frieri

Antalet blommor betyder:

En - Du är allt för mig.
Två - Jag vill resa bort med dig.
Tre - Jag vill träffa dig igen.
Fyra - Jag högaktar och tackar dig.
Fem - Jag vill göra allt för dig.
Sex - Jag tror inte på dina löften.
Sju - Jag älskar dig.
Åtta - Jag är din intill döden.
Nio - Jag vill vara ensam med dig.
Tio - Vill du bli min hustru/man.

Presentförslag