Presenttips           

Studentpresent tips

När någon du känner tar studenten så brukar det höra till att man gratulerar honom eller henne samt ger bort en studentpresent. På studentdagen brukar alla studenter samlas på skolgården eller i en park och där kan man gratulera de nyblivna studenterna. Det är vanligt att föräldrar, vänner och släktingar står och väntar i parken på att de nyblivna studenterna ska komma dit.


>> Köp Studentpresenter på CoolStuff.se


Alla studenter kommer på en och samma gång. Antingen kanske de tågar dit på led, samtidigt som de sjunger ”Sjungom studentens lyckliga dag” eller så kanske de åker med några minnesvärda transporter, som på ett lastbils- eller traktorflak, i en vacker gammal raggarbil eller i en lövad vagn som dras av en stilig häst.


Vid studentmottagningen brukar man gratulera, krama om och hänga blommor om halsen på studenten. I blomsterhandlarna finns särskilda blommor att köpa just i början av juni, då de flesta tar studenten. Blommorna är ombundna med sidenband, just för att man ska kunna hänga dem om studentens hals. Det finns även gosedjur och champagneflaskor att köpa för att hänga runt halsen.


>> Ge bort en upplevelse som Studentpresent!


Efter studentmottagningen så brukar man åka vidare till en studentfest. Då brukar det då höra till att man ger bort studentpresenter till den nyblivna studenten. Bra studentpresenter kan vara pengar till körkortet, eller körlektioner, och pengar, presentkort eller saker tills det är dags för första egna lägenheten. Bra studentpresenter är också saker som man kan spara som minne av den lyckliga studentdagen. Till exempel kanske du kan ge bort smycken, en armbandsklocka, lyxiga kristallglas eller en läcker design väska. Upplevelser är också något som brukar gå hem. Du kan köpa en resa så att studenten och hans eller hennes närmaste vän kan åka utomlands, bjuda på en god middag på restaurang, ge bort konsertbiljetter eller ge bort ett presentkort på en spabehandling. Det finns ett stort utbud av studentpresenter, så det är lätt att hitta något som passar för alla.

Presentförslag